30 Mart 2010

Organik makyaj


Güzelleşmek için sağlıktan ödün vermemeyi eni yeni öğreniyoruz. Makyajı badem yağıyla çıkarıp, cildi gül suyuyla tazelemek, saçı bıttım sabunuyla yıkayıp sodayla durulamak ve limona parlatmak, cildi doğal yağlarla beslemek bir süredir çok kişi tarafından yazılıyor, çiziliyor ve hatta uygulanıyor.

İş makyaja gelince iş daha zor. Ceviz yakıp rastık çekme gibi yöntemler zahmetli oluşundan ötürü geri geleceğe pek benzemiyor. Bu durumda benim seçimim NVEY ECO serisi. %98 organik, sertifikalı makyaj ürünleri havuç yağı, gül absolütü, doğal balmumu, papatya, tatlı badem yağı, yalancısafran yağı, avokado, kivi, portakal, jojoba yağı içeriyorlar. Far, fondöten, maskara, ruj, allık, bronzlaştırıcı; kısacası hemen her şey var.

Ben ruj ve rimelini denedim. Rimel ne yazık ki istediğim sonucu vermedi ama ruj bir harika. Dağılmıyor, dudağımı nemlendiriyor, rengini de uzun süre koruyor. Rujun organik olması diğer makyaj malzemelerine göre daha önemli çünkü sadece deriye temas etmiyor, aynı zamanda ister istemez yiyoruz da.

Sonuç: Daha az kimyasalla daha çok mutluyum. Chanel kırmızı rujumdan vazgeçer miyim? Asla!

Hiç yorum yok: