24 Ocak 2010

Like a jaded mandarin


Chanel, sonbahar 2009 Paris runway'inde yeşim taşı renginde bir oje tanıttı: 407 Jade. Elleriniz bembeyaz ve çok güzelse yakışma ihtimali var, ama o kadar. Erkeklerin son derece itici bulduğu, asla seksi olmayan, hatta 'ölü tırnağı' benzetmesini rahatlıkla yapabileceğiniz bir ton. Hele ki küt, tombul, yaşlı, esmer parmaklarda düşünmek bile istemezsiniz...
Tabii ki Chanel son derece akıllıca bir hamleyle 'limited editon' olarak piyasaya sürdü. Şu an piyasada yok, ancak e-bay tarzı yerlerden 200 dolar gibi bir rakama alıyorsunuz.
Bundan ne ders çıkartmalıyız?
1. Ne yaparsan yap, üzerine 'limited edition' yazarsan paçayı sıyırırsın. Baktın tutmadı, 'sold out' der, ürünü toplatır imajını düzeltirsin.
2. Sadece kullanıcıysan, bir üründe 'limited edition' yazıyorsa uzak dur. Eğer çok matah olsa, seneler boyu satışta bırakıp daha fazla para kazanmayı emin ol onlar da düşünürdü.
3. Yatırımcı kafan varsa, 'limited edition' yazılı ürünlerden paket paket al. 25 dolardan oje alıyosun, sonra 200'e satıyorsun. Alacak keko mutlaka çıkar. Bir de bonus, bir-iki defa kullanabilirsin, çakılmaz.

2 yorum:

$afak dedi ki...

Küf rengi bu yahu :)

Deniz dedi ki...

Ben asıl pembesini beğenmiştim ama o da karaborsaya düşmüş :/