31 Aralık 2010

Herkese mutlu seneler!!!


ABBA'dan 'Happy New Year' ile size iyi dileklerimi sunmak isterdim ama malum, fizy'miz mahkeme kararıyla engellendi.

Beş gündür yakamı bırakmayan nezle sayesinde bu akşamı evde geçireceğim gibi gözüküyor. Benim durumumda olanlar için buyrunuz tüyolarım:

-İyi bir, hatta birkaç Noel/Yılbaşı temalı film DVD'si edinin. Misal; How The Grinch Stole Christmas, Love Actually, Polar Express.
-CD'lerinizi seçip iTunes'da playlist oluşturun ki ikide bir laptop'la uğraşmayın.
-Evde tek başınıza dahi olsanız yılbaşına uygun giyinin ve saçınızı, makyajınızı yapın.
-TV kanallarının programına önceden bakın, zapping esiri olmayın gece boyunca.
-Yakında oturan arkadaşlarınızın programını sorun, onlar da aynı durumda olabilir ve birinin evinde buluşabilirsiniz.
-Mutfakta çok uğraşmayın ama iyi bir şeyler yiyin. Peynir ve şarküteri çeşitleri sofranızda mutlaka olsun.
-Kırmızı şarap ve köpüklü şarap/şampanya günün ruhuna en uygun içkiler. Ama sevmiyorsanız da kasmayın, iyi bir bira veya rakı da keyfinizi yerine getirmeye yeter.
-Mum yakın, lambalardan birini kapatın.
-Oyunları oldukları yerden çıkarın ve gözünüzün önünde bulundurun. Tombala bile günü kurtarabilir, bana inanın!


2011'de görüşmek üzere!!!

Yılbaşı hediyesi




Zeckié
tasarımlarına bayıldığımı biliyorsunuz artık. Mağazaya her gidişimde bir şeyler alırken bazı parçaları da aklımın köşesindeki 'bunu diğer gelişimde mutlaka alacağım' köşesine eklerim. İşte o köşedeki yüzüklerden biri bugün sevgili arkadaşım Zekiye'den yılbaşı hediyesi olarak gelince ne kadar sevindiğimi tahmin edersiniz. Hemmen fotoğrafını çekip sizinle paylaşmak istedim. Bu arada fonda gördüğünüz broşu da zamanında Zeckié'den almıştım, hala -aynısı olmasa bile başka renklerini- mağazada bulabilirsiniz.

26 Aralık 2010

Noel kurabiyesi



Her sene Noel-Yılbaşı yaklaşınca kurabiye yaparım. Hep farklı bir kurabiye yapmaya niyetlenerek sonunda aynısını yaparım. Bu yıl ilk kez artık benimle özdeşleşmiş kurabiyemi yapamıyorum çünkü fırınım çok küçük... The House Cafe'nin hediye ettiği bir kavanoz dolusu Yılbaşı kurabiyesi (şu yukarıda gördüğünüz) bu anlamda hızır gibi yetişti. Ama yine de insanın kendi yaptığı kurabiye bir başka oluyor...

Yapmak isteyen olursa diye tarifini paylaşıyorum; çok çok basit ve lezzetli. Zamanında ben de internetten bulmuştum.

Malzeme:
-125 gr margarin
-1,5 çay bardağı pudra şekeri
-1,5 çay bardağı çekilmiş ceviz
-1 paket vanilya
-2,5 su bardağı un
-tarçın
-zencefil

Yapılışı:
Eritilmiş margarin ile pudra şekerini çırpın, diğer tüm malzemeyi de ekleyip yoğurun. 0,5 cm kalınlığında kesip kalıplarla kesin ve yağlanmış tepsiye dizip fırına verin.

Icing yaparsanız daha güzel gözüküyor. Evde uğraşmadan Dr Oetker'in hazır renkli icing'lerini kullanmanızı öneririm.

Yaparsanız bana da haber verin! Şimdiden afiyet olsun...

17 Aralık 2010

Noel/Yılbaşı playlist'i



Noel şarkıları değiller ama bence çok yakışıyorlar. Yemek sırasında arkadan tatlı tatlı çalmak için veya ev partisinde (teenager kıvamında olanlardan bahsetmiyorum) çalmak için kopya çekebilirsiniz.

-Manhattan/Anthony Warlow
-Baby It's Cold Outside/Rod Stewart
-Mack The Knife/Robbie Williams
-Let's Do It, Let's Fall In Love/Ella Fitzgerald
-It's Oh So Quiet/Lisa Ekdahl
-A Snowglobe Christmas/Pink Martini
-Don't Know Why/Nora Jones
-It Was A Very Good Year/Frank Sinatra
-Down With Love/Michael Bublé
-Home/Michael Bublé
-Walkin' My Baby Back Home/Nat King Cole
-Last Christmas/WHAM (Bunu eklemeden edemedim!:)

13 Aralık 2010

Hediye sorunsalı



Yılbaşı yaklaştı. Bahse girerim henüz hediyelerinizi almadınız! Ben 10-30 Aralık arasında ters açıda duracak Merkür'ün korkusuyla alışverişimin çoğunu tamamladım. Yakınlarınıza hediye almak kolay da, zevklerini iyi bilmediğiniz, hele ki arada biraz da resmiyet bulunan müşteri, çalışan gibi kişilere hediye seçmek bir dert.
Derdinizin devası: Momento. Biliğiniz hediye çeklerinden farklı. 'Al şu parayı da üstüne başına bir şey al' mesajı vermiyor. Karşınızdakine deneyim hediye ediyorsunuz. Bir restoranda çift kişilik yemek, windsurf, paintball, cilt bakımı, kuaför hizmeti, dans dersi gibi onlarca farklı seçenek sunuyor, birini seçip kullanıyorsunuz.

Özellikle müşterilerine her yıl saçma sapan hediyeler gönderen firmaların bu yıl Momento'yu keşfetmiş olmasını diliyorum.

10 Aralık 2010

Yılbaşı stili

Yılbaşı stili
Yılbaşı stili by shibafu featuring christmas tops
Yılbaşında siyahlara bürünmeyin, cart kırmızı giyerek Noel Baba'ya da benzemeyin. Buyrun size Shibafu'nun stil önerisi...

İpek elbise, Jason Wu. Clutch, Alexander McQueen.

09 Aralık 2010

Ayın bakımı




Bu aya özel her şeyi çok seviyorum! Misk Nail Spa sadece Aralık ayında elma-tarçın manikür ve pedikür uyguluyor. Önce el ve ayak saunası, ardından ev yapımı ılık elmalı peeling ve son olarak tarçınlı nemlendirici losyon uygulanıyor. Son dokunuş Essie'nin kış renkleriyle yapılıyor. Neyin moda olduğunu bırakın şimdilik, Aralık rengi kırmızı, tarçın, bordo tonları; bunlardan birini sürdürün. Ojenizin kurumasını beklerken tarçınlı elma çayınızı yudumlamayı da ihmal etmeyin.

Manikür 40 TL Pedikür 47 TL Combo 80 TL.


Tıklayın: Misk Nail Spa




06 Aralık 2010

Mutlaka tanışın: D+Design






Yaratma yeteneği olan insanlara bayılıyorum. İtalya'da yaşayan ve 'dpiudesign' adı altında illüstrasyon yapan Dilek Peker de bu bayıldığım isimlerden. Kendisi Japon tarzı çalışmalar yapıyor. Beyaz saçlı kızlar alamet-i farikası. Yukarıda gördüğünüz cupcake'li kız posterini duvara astığımdan beri mutfakta daha fazla vakit geçirir oldum. Evinize, ofisinize ruh katmak ya da yılbaşında arkadaşlarınıza özel hediyeler almak için doğru adres.

İşlerini görmek ve satın almak için tıklayın: dpiudesign


05 Aralık 2010

In the mood for winter




5 Aralık itibarıyla havalar nihayet soğudu, kazaklar çıktı, kaloriferler yandı ve kış moduna girildi! Soğuktan nefret etsem de doğanın dengesinin bozulmasından daha fazla nefret ediyorum.

Aralık en güzel kış ayı bence, çünkü ay boyunca Noel/Yılbaşı/Hannukah (sizin çin hangisi daha önemliyse onu seçin) ruhu var heryerde. Zencefilli kurabiyeler, tarçınlı kekler, süsler, hediyeler... Seviyorum ulenn!

Ben de ilk süslerimi yaptım ve astım. Yapması çok basit, kağıdı katlayıp kar tanesi şeklinde kesiyorsunuz ve eritilmiş muma batırıyorsunuz. Mum kağıdın şeffaflaşmasını sağlıyor, böylece ışığı geçiriyor cama astığınızda.

Aralık boyunca hediye önerileri, kurabiye tarifleri, aya özel tavsiyeler için Shibafu'yu takip edin!