Genellikle tat kısmı üzerinde pek durmuyor çiftler. Maketin hangisi olacağına karar verip hemen herkesin sevdiği çikolatalı-krokanlı veya çikolatalı-fıstıklı pastayı seçiyorlar. Pasta alkolün ve eğlencenin dorukta olduğu bir zaman diliminde geldiği için de kaynayıp gidiyor.
Biz tatlısever bir çift olarak kokteylde sunulacak yemeklere göstermediğimiz özeni pastaya gösterdik. Başta da bahsettiğim uzun bir araştırma sürecinin sonunda Göztepe'deki Klemantin'de karar kıldık. Cumartesi sabahı pastanenin sahibesi Deniz Orhun ile buluştuk ve bizim için hazırladığı çeşitlerin tadına baktık.
Davetlilerin yarısı için limonlu, diğer yarısı için ise çikolatalıda karar kıldık. Ama içlerine trüf, şekerleme gizleme, üzerlerine mereng koyma gibi güzellikler de olacak. Amerika'da Four Seasons Otelleri'nde pastry chef olarak görev almış Deniz Hanım, güvenimizi kazandı. Haftaya pastamızın son hali için yeniden tadıma gidiyoruz, ben bu işi çok sevdim!
Klemantin'in birbirinden lezzetli ürünlerini mutlaka denemenizi tavsiye ediyorum. Siz alışverişinizi yaparken dev camın ardında üretimin tüm detaylarını görebiliyorsunuz. Ayrıca sadece doğal ve en iyi kalitede malzemeler kullanılıyor. Buna rağmen fiyat konusunda da meşhur pasta devlerine göre çok daha ekonomik.
www.klemantin.com.tr
1 yorum:
Konu düğün pastası olunca, bir öneride de ben bulunayım istedim. Kozyatağı'ndaki Levon Patisserie bu işin ustalarından. Gerek maketleri gerekse de lezzeti bakımından son derece başarılı. Pasta araştırması yapan çiftlere duyurulur... www.levonpatisserie.com
Yorum Gönder