06 Mart 2012

Dünya gözüyle Radiohead

Source: www.greenplastic.com



Senelerdir Türkiye'ye gelme(me)si efsane olan gruplar var. Başı Radiohead çekiyor. Konser için yurt dışına gidecek kadar fan değilim, dolayısıyla bugüne dek canlı izlemek kısmet olmamıştı. Bu sefer Dallas'a kadar gelmişlerken gitmemek olmazdı, dün akşam American Airlines Center'da yerimizi aldık.

Burada şimdiye kadar bir sürü konser, gösteri, maç izledik ama ilk kez rock konserine geldik. Texas'la hiç bağdaşmayacak, sokakta, sinemada, kafede görmediğim binlerce insan doldurmuştu arenayı. Coachella'da nasıl bir kitle görüyor/görmeyi umuyorsanız aynısı Dallas'taydı. Bu konudaki teorilerim şöyle:
a. Konser için başka şehirlerden/eyaletlerden akın olmuş
b. Dallas'ın alternatif gençliği üniversite kampüsünden, evinden dışarı sadece konser için çıkıyor
c. Dolly Parton'lar bir geceliğine silikonlarını evde bırakıp, sarı lülelerini rastayla gizlemiş, kelebekli kalpli dövmelerini guaj boyalarıyla ejderha figürüne dönüştürmüşler ve tabii altın dokunuş olarak hipster gözlükleri takmışlar.

Bence de en mantıklısı c.

Ön grup Other Lives çalarken yarı yarıya boş olan salon Radiohead'in sahneye adımını atmasıyla birden doluverdi ve ortamı keskin esrar kokusu kapladı. İçenlerin apaçi figürleri izlemeye değerdi! (Ben duman avcılığımı yine yaptım tabii ki). Sahne tasarımı bugüne dek gördüklerimin en iyisiydi sanırım; iki dev led ekran, bir sürü de hareketli ufak led ekran yerleştirilmişti. Ekranlarda Thom Yorke'un kaşına gözüne zoom yapan görüntüler yerine artistik çekimler gösterildi. 24 şarkı çaldılar toplamda, sahne performansları kusursuzdu. Merak edenler için setlist'in linki:
http://www.setlist.fm/setlist/radiohead/2012/american-airlines-center-dallas-tx-23dee043.html


Thom Yorke yoğun British aksanıyla izleyiciye veda etmeden önce grup Paranoid Android çalarak bizi iyice mest etti.

Teşekkürler Radiohead. Bunu saymadık, İstanbul'a da bekliyoruz.