30 Aralık 2011

Mutlu yıllar! (2)

Uyarı: Bu post kokoş kızlar için kaleme alınmıştır. Kokoş bir kız değilseniz bir sonraki yazıya atlayıverin.

Normalde holiday season rengi benim için kırmızı ve tonlarıdır. Ama bu yıl bir istisna yaptım ve kırmızıları sadece ruja bıraktım.

Aralık 2011 ojelerimi gururla takdimimdir:


Yukarıdaki ojeyi sonbaharda Londra'dan almıştım. N7 Boots'un kendi makyaj markası. Rengin adı Dollar 340. Dolar yeşili ojeyi Noel'de Las Vegas'ta sürdüm, dolar doları çeker umuduyla. Tabii ki çekmedi!


Bu da yılbaşı ojem. Rengi fotoğrafta anlaşılmıyor. Şampanya rengi yansımaları olan şeffaf bir cila. Dolar rengi doları çekmedi, bari bu şampanya çekse! Markası OPI, renk kodu Peach-A-Boo. Birkaç

Mutlu Yıllar! (1)


Şükran Günü, Noel, Hannukah, yılbaşı gibi pek çok okazyonu içeren 'holiday season' benim için bu sene çok hareketli geçti. Her şeyin büyük olduğu Teksas'ta kutlamalar da büyük haliyle. Her yer süslü, ışıklı ve çok ama çok güzel. Etkinliklerin haddi hesabı yok. Burayı neden bu kadar ihmal ettiğimin de cevabını aldınız sanırım. Yarın sabah erkenden yeni yılı karşılamak üzere New York'a gidiyoruz, gitmeden birkaç post daha gelecek buraya, bekleyin!


Dallas Art District

Noel'e ozel üretilen biralardan biri.

The Winspear Opera'nın meşhur avizesi. Şekil ve renk değiştiriyor,
gösteri başlamadan tamamen ortadan yokoluyor.

Blue Yule-MAC Sanat Merkezi Noel etkinliği

Bizim Noel ağacımız. 





23 Aralık 2011

Bunları istiyorum!

Henüz piyasaya çıkmalarına birkaç ay var, ama iki haber de beni çok heyecanlandırdı.

1. Laduree makyaj serisi.

Meshur Laduree macaron'larının renginde, kokusunda (ve belki de tadında) rujlar, allıklar, farlar sayesinde macaron obsesyonumu bir üst seviyeye taşımaya dünden hazırım. Tabii ki hayvanlar üzerinde deney yapılmadığı ve zararlı kimyasallar içermediği takdirde. Macaron sevgimin de bir sınırı var, o da işte tam burada.



2. Marni for H&M
Source: WWD

Lanvin ve Versace'den sonra şimdi H&M Marni ile işbirliğine gidiyor. İtiraf etmeliyim ki Marni benim için özel bir yerde değil. Bu haberin beni heyecanlandıran kısmı reklam filminin Sofia Coppola tarafından, üstelik Marakeş'te çekilmiş oluşu. İzlemek için sabırsızlanıyorum!

19 Aralık 2011

2012'de bırakın



Bugün gıcık günümdeyim. 2012 dileklerimi yazayım diye başladığım yazım 2011'den 2012'ye geçmemesini dilediklerime dönüştü.

-Siyah çerçveli gözlükler.

Hala bu gözlüklerin prim yaptığına ya da yaptığının düşünüldüğüne inanamıyorum. Bir kere hipster aksesuarı olmak için artık fazla mainstream. Hipster olmaktan daha kötü bir şey varsa, o da hipster wannabe'si olmak. Yapmayın canlar. Çıkarın o gözlükleri. Ha Woody Allen'sanız ve
onları son 40 senedir takıyorsanız ayrı.

-Kasık tweet'ler
2011'i bir gözünüzün önünden geçirin. Özlü söz kıvamında boş tweet'ler kasmak size neler kazandırdı? Cool follower'lar? 1000000 TL? Yakışıklı/güzel bir manita? Hayır ayıp olmasın diye unfollow da edemiyorum; siz iyisi 2012'de bırakın bu işi. Öğlen ne yediğinizi, akşam kimle eğlendiğinizi yazın vallahi daha iyi.


-Overrated sanat
Courtesy of Jake Jacob. jakejakob.blogspot.com

Çağdaş sanata değer biçmek, hatta değer kriterlerini dahi belirlemek zor. Çok bilmiş bir sanat taciri yüksek fiyat etiketi koyduğunda o eser bir şekilde satılıyorsa o sanatçının sırtı artık yere gelmiyor. Yaptığı her iş beğenilmek zorunda oluyor. İstanbul'da iş daha da vahim. Sanatta para olduğunu keşfeden girişimci hipster'ların rağbet ettiği birkaç sanatçıyı gözüne kestirip maaşa bağlıyor. Yatırım amaçlı ya da statü atlamak için koleksiyon oluşturan zenginler bu eerleri yüksek fiyattan alıyor. Sanatçının fiyatı yükseldikçe de değeri perçinlenmiş oluyor ve kendisinin ne kadar büyük br sanatçı olduğu herkese dikte ediliyor. Hele ki sanatçı trajik bir biçimde hatayatını kaybeder de eserlerinden birkaçı büyük bir müzeye kapağı atarsa amannın! Ağzınızı açıp da herhangibir olumsuz yorum yapmaya kalktığınızda küçümsenir, aşağılanırsınız.  Ben buna sanat faşizmi diyorum. Eğlenmek için şunu yapın: Çağdaş sanat aşığı geçinen bir hipster bulun. Evinizde önceden birkaç fake eser hazırlayıp duvarınıza asın. Sanatçı ismi olarak az bilinen ama camiada saygı gören birisini seçin ve eserleri Paris'te bit pazarında bulduğunuzu söyleyin, ne düşündüğünü sorun. İşte eğlence başlıyor :)



-Kürk modası
Üzerinde hayvan cesedi taşımak hala nasıl moda olabiliyor? Siz gidin ölü hayvanları sırtınıza geçirip çok havalı olduğunuzu düşünün, sonra da Facebook'a erkekleri mağara adamıyla kıyaslayan status mesajları yazın. Hı hı. ('Hayvanı ben mi öldürdüm? Zaten ölmüştü ben sadece satın aldım bu bir şeyi değiştirmiyor' ya da 'sen et yemiyo musun?' cümlelerini en hızlı kurana ödül hazırladım.)

16 Aralık 2011

Cupcake gününüz kutlu olsun!


Magnolia Bakery, Agustos 2009


Bugün ABD'de ulusal cupcake günü. Şaka yapmıyorum! Bekle beni Magnolia Bakery, 15 gün sonra oradayım! Cupcake ve banana pudding için geri sayımdayım.