07 Haziran 2011

Hikayemi anlattım

Fotokitaplar bir süredir piyasada var, hatta artık standart düğün fotoğrafçıları bile albümleri bu şekilde yapıp teslim ediyor. Baskı kalitesini beğenmediğim için bugüne kadar uzak durdum. Ta ki Lukapu'dan haberdar olana kadar.

Web sitelerindeki programı ücretsiz indiriyorsunuz ve kendi fotokitabınızı kendiniz tasarlıyorsunuz. Eğer fotoğrafın çözünürlüğü yeteri değilse uyarı veriyor böylece çoğu dergide bile sık sık gördüğünüz o kalitesiz, pikselli görüntüyü engellemiş oluyorsunuz. Siparişi verip ödemeyi yaptıktan sonraki 7 iş günü içinde kitabınız elinizde oluyor.

Ben tatil fotoğraflarından kocaman bir fotokitap yaptım ve az evvel teslim edildi. Sonuç: Mükemmel! Eve gider gitmez diğer fotoğraflarımı da kitaplaştırmak istiyorum çünkü dijital depolamaya güvenmiyorum, hepsi bozulmaya çok müsait.

Gelelim işin en güzel tarafına; haziran sonuna kadar tüm fotokitaplar %50 indirimli. En büyük boy, 130 sayfalık kitap kargo dahil 130 TL'ye maloldu bana.

Bir eleştiri yapmadan geçemeyeceğim; programları ne yazık ki macintosh uyumlu değil, sadece PC'de çalışıyor. Evde de işte de macbook kullandığım için kocamın iş PC'sine musallat oldum birkaç gün ve tüm işlerini aksattım.

Hikayenizi anlatmaya buradan başlayabilirsiniz.