17 Şubat 2011

Balık omuza








Sezon başında 2 Ters 1 Düz'ün internet sitesinde görmüştüm bu balıklı kazağı ve o an aşık olmuştum. Satıldığı iki butiğe koştum ve elim boş döndüm. Aradan aylar geçti... Bir sabah uyandım ve normalde dikkatlice okumadan sildiğim özel alışveriş sitelerinden gelen maillerden birinde 2 Ters 1 Düz satışını gördüm. Daha yüzümü yıkamamıştım ki kendimi kredi kartı numaramı girerken buldum. Günlerce yolunu beklediğim kargo nihayet dün elime geçti ve ben bugün omuzumda balığımla işe gittim!

2 Ters 1 Düz İpek Arnas'ın tamamı el yapımı işlerden oluşan triko markası. (Detaylara ve koleksiyonuna buradan bakabilirsiniz)

Ürünler kadar etiketleri ve kutusuna da bayıldım.


03 Şubat 2011

IFW başladı




İstanbul Fashion Week bugün itibariyle başladı. Ben de ilk karma defileyi (Zeynep Erdoğan, Zeynep Tosun, Niyazi Erdoğan) izlemek için -biraz görev icabı- yollara düştüm ama santralistanbul'un keskin ayazına maruz kalıp geçmekte olan gribimi canlandırmama değdi mi pek emin değilim.

İlk İFW'lere göre organizasyonda tecrübe kazanıldığı belli olsa da hala fazla amatörce her şey. İlk fotoğrafta defileden 15 dakika ncesi salon önündeki yığılmayı görüyorsunuz. İçeride son prova yapılıyor. İzleyicilerin o perdenin hemen ardında olduğunu bilmelersine rağmen, koreograf olduğunu sandıım kişi elinde mikrofon avaz avaz bağırıyor "Eveeet daha hızlı yürüyelim. Zeynep Tosun gelsin! Sen şöyle dur! Bıdıbıdıbıdı!"

Prova bitince mankenlerden bazılar bizleri yarıp bir yerlere doğru gidiyor. Defileden 10 dakika önce, saçı, makyajı yapılmış ve hatta giyinmiş mankenin kulisten çıkmaması gerekmez mi! Her neyse, perde açılıyor ve hurra, önlerden yer kapmak için hücum ediyor herkes. Podyum uzun, oturacak yer de epey var. Kıçımızı koyacak bir yer seçtikten sonra etrafımızı incelemeye başlıyoruz.

İFW müdavimlerini kabaca üçe ayırmak mümkün.

1. Anna Wintour wannabe'si moda dergisi çalışanları. Stajyerinden yayın yönetmenine hepsinde aynı bakış: "Hadi bebeğim, dök hünerlerini ve bana kendini beğendir!".
2. Koluna Balenciaga çanta takıp ayağına bir çift Christian Louboutin geçirerek kendini moda tanrıçası zanneden kokoşlar.
3. Siyah gözlük çerçeveleri sayesinde 500 metreden tanıyabileceğiniz hipster'lar.

Hangi grup daha itici diye düşünürken defile başladı. Zeynep Erdoğan'ı zaten beğenirim. Yeni koleksiyonu da pek güzel. Sİyah bluzları ve renkli desenli trikoları on nümero. Niyazi Erdoğan'ın defilesi epey eğlenceliydi. Orhan Gencabay şarkısı eşliğinde Çiçek Abbas'tan fırlamış gibi görünen bıyıklı mankenler salındı podyumda. Zeynep Tosun'un koleksiyonu da kürk parça hariç güzeldi.