28 Mayıs 2010

Boğaz'a alternatif

Sık sık insanlar beni arayıp "Yurt dışından misafirim geliyor, nereye götüreyim?", "Doğum günümü nerede kutlayayım?", "Kız arkadaşıma evlenme teklif edeceğim, neree edeyim?" gibi sorular soruyor.
Cevaplarım aşağı yukarı bellidir; iş yemeğiyse Boğaz manzaralı, şık, pahalı ama kalitesi garanti yerler, Topaz, Sunset, Vogue gibi...
Doğum günüyse ulaşımı kolay, bütçe zorlamayacak ve hemen herkese hitap edecek mekanlar; bunlar çoğunlukla Asmalımescit civarında oluyor...
Üçüncü de geelde Boğaz civarı mekanlar oluyor; hem romantik hem manzaralı, hem de canınızı sıkmamaya garantili...

Dün akşam yaz için Boğaz'a alternatif bir mekandaydım. Aslında yeni değil, 14 yıldır orada; ben neden bu zamana kadar hiç yemek için yolumu düşürmedim bilmiyorum... Four Seasons Sultanahmet'ten bahsediyorum.

Terasında Sultanahmet Meydanı manzarası var, güzel ama biraz turistik. Yemek öncesi içki için güzel. Ama asıl yapmanız gereken avluda akşam yemeği yemek.

Yasemin kokuları ve kuş cıvıltıları arasında, birbirinden nefis yemekler yiyor ve şarap içiyorsunuz. İstanbul'da Boğaz manzaralı yer deseniz bin tane, ama bu atmosfer başka yerde yok. Mekanın saraydan bozma değil, eski bir cezaevi olması da farklı bir duygu katıyor. Lost'taki gibi bir an ışık parlasa ve kendimizi volta atan mahkumlaırın arasında buluversek ne olurdu diye içimden geçirmedim değil...

25 Mayıs 2010

Beyaz giyme toz olur



Bugün itibariyle sol yüzük pamağıma altın halkayı takmama tam bir ay kaldı. Dergiyi matbaaya yetiştirme stresinden henüz bir ay kaldı paniğini doyasıya yaşayamıyorum. Hafta sonu anneme tuvalet bakmaya gittik. Kabin önünde, üzerini değiştirmesini beklerken bir anne-kız daha geldi. Kuzenlerinin düğünü için kıza kıyafet bakıyorlardı. Kızcağız saçlarına kaynak yaptıracak kadar estetikten anlamayan, safkoloz bir şey, annesi ise tam 'anasının gözü' bir kadın.
Gitti kıza krem rengi bir tuvalet seçti. Fena durmadı üzerinde, kız tereddüt etti "Anne düğünde yakışık alır mı bu renk giymek?" diye... Yüce ana fetva verdi "Yok yaaa hiçbişi olmaz, giy, giy! Ayyy benim kızıma her şey nasıl da yakışıyor heheyyttt kızım diye söylemiyorum!"
Ben de daha fazla dayanamadım ve atıldım "Düğünde beyaz, krem giymek pek hoş kaçmaz ama.."
Dev anası daha sözümü bitirmeden gürledi "Yok öyle bir şey! Benim düğünümde (milattan öncesinden bahsediyor) görümcem giymişti!" (Evet Freud'u buraya alıyoruz şimdi!)
Tabii ki susar mıyım "Eskiden öyleymiş demek ki. Bugün son derece ayıp sayılıyor. Bir ay sonra ben evleniyorum, bir arkadaşım beyaz tuvaletle gelse çok bozulurdum..." dedim.
"Bizim gelinin öyle takıntıları yok canım!" dedi. Bir cumartesi sabahını tanımadığım bir kişinin düğününde beyaz giyecek tanımadığım kişinin, tanımayı hiç mi hiç istemediğim annesiyle daha fazla tartışarak geçirmek istemediğim için uzatmadım.

Gelelim benim düğüne... Beyaz, krem, krem andıran herhangi bir renk giyecek olan varsa yanına yedek kıyafet alsın, çünkü yanlışlıkla üzerine kırmızı şarap dökebilirim mesela. (Şakka lan şakka!)

Özetle, düğüne gelin olmadığınız sürece beyaz giymeyiniz giydirmeyiniz. Gelin hanımdan nefret ediyorsanız o ayrı; ama unutmayın bir gün siz de (tekrar) evlenebilirsiniz ve intikam soğuk yenen bir yemektir.

Kınama: Beyaz giymenin bir üst level'ına atlayan Meltem Cumbul'u da bu vasıtayla kınıyoruz. Kendisi Sanem Kardıçalı-Ralf Tezman'ın düğününe gelinlikle katıldı.. Bildiğiniz, gelin dergilerinde yer alan beyaz, gösterişli bir tuvaleti duvaksız kullanmış, duvaksız kullanınca da yırtacağını sanmış.

14 Mayıs 2010

Kırışıklıklar her kadının derdi, beni fazlasıyla gerdi...

Siz siz olun, internetten ürün satmak için kolları sıvıyorsanız, ilk iş olarak bir ütü edinin. Etek bugün itibariyle www.limango.com.tr'de satışta. Ara ara girip kontrol edeceğim, alan çıkacak mı diye.

06 Mayıs 2010

Yeni Zeckié



Çok sevdiğim mücevher markası Zeckié, ikinci mağazasını Topağacı'nda açtı. Çukurcuma'dakinden daha büyük bir alana sahip. Açılış çok güzel ve samimiydi. Sokakta elimizde Mariachi'lerle takıldık. İstanbul Gourmet'nin hazırladığı mini hamburgerlerde gözüm kaldı ama öncesinde Antiochia'da Jale Balcı'nın nefis yemeklerinden tıka basa yemiş olduğum için kendimi tuttum! (Antiochia Asmalımescit Minare Sokak'ta, Antakya mutfağı yapan minik bir mekan, tavsiye ediyorum.) Anneme bir çift yeşim taşı-bronz küpe, kendime de bronz bilezik aldım. Daha da alasım vardı, kendimi zor tuttum. Birkaç şeyi gözüme kestirdim ama bir dahaki ziyaretimde affetmem. Gidiniz, görünüz, alınız.



Zeckié
 Ihlamur Yolu, Değer Apt. 16/C Topağacı
0212 232 5937

04 Mayıs 2010

Essie de Türkiye'de

Bu yaz evlenecek olanlar için Essie 'wedding collection' oje renklerini piyasaya çıkarttı. Tahmin edeceğiniz üzere pastel tonlar var bu koleksiyonda. 
Evlenmiyorsanız da diğer bahar renklerine mutlaka göz atın. En güzel tarafı tırnağa zarar veren kimyasaları içermemesi. Online satın almak için: www.essieturkey.com
Web sitesine mutlaka göz atın, çok oyuncaklı!

Chanel dövmeler Türkiye'de!

Daha evvel bahsettiğim Chanel dövmeler Harvey Nichols'ta satışa sunuldu. 55 parçalık paketler 149 TL. Doğum günüm de geçti ama yine de hediye etmek isteyen varsa engel olmam :)